Evenementen

Muziek en licht op jouw (sport)evenement

Bij een evenement zijn vaak verschillende factoren belangrijk om het tot een succes te maken. De grootste en meest belangrijke factor is vaak het weer. Een andere belangrijke factor is het geluid of de muziek. Bij een evenement, hetzij een hardloopwedstrijd of een motorcross, wilt u absoluut niet dat het kraakt of onverstaanbaar is voor de bezoeker.

Het is dan ook een misvatting om te denken dat een paar grote speakers met gelijnde microfoon voldoende is. Helemaal niet op een groot terreinoppervlak. De ideale situatie is namelijk dat men - waar dan ook op het terrein - het geluid goed kan meekrijgen. Daarbij moet een eventuele spreker ook enigszins de vrijheid hebben om zich te kunnen bewegen zodat hij beter verslag van het evenement kan doen. Om nog maar niet te spreken van de beschikbare frequenties in Nederland waarop je je mag bewegen bij draadloze installaties.

Geluidstoren voor 360 graden geluid

Voor evenementen waarbij een presentator verslag moet doen, hebben wij een zogeheten ‘geluidstoren’. Deze is ideaal voor bijvoorbeeld sportevenementen. De toren wordt centraal geplaatst en zendt het geluid 360 graden rond over het terrein. Doordat het geluid over de mensenmassa heen wordt gezonden, ontstaat er een egaal en voor iedereen goed te horen sound.

Ook kan eventueel op hoge kwaliteit achtergrondmuziek worden toegepast. Doordat het geluid vanuit één punt wordt uitgezonden, heeft men geen last van echo’s of galmen. De toren bevat naast speakers ook ontvangstantennes, zodat een draadloze microfoon of -indien gewenst- draadloze headsets kunnen worden gebruikt bij de presentatie. Doordat de antennes hoog worden geplaatst, hebben ze een groot bereik en kan de presentator zich vrij over het terrein bewegen. De toren bevat een hoge geluidskwaliteit voor zowel spraak als muziek. Eventueel is deze installatie op de grond te voorzien van basspeakers voor een vol klankbeeld.

Neem contact op